Fréderic Luksemburg

Portfolio

Mobiele website

YoungGuns heeft tot op heden nog geen mobiele website, maar het idee ligt er al een tijdje. Samen met een aantal collega’s ben ik aan de kick-off van dit project begonnen. Ik ben begonnen bij het onderzoeken wat voor de bezoekers redenen kunnen zijn om naar de website van YoungGuns te surfen op een mobiele telefoon. Eenmaal tot een aantal scenarios te zijn gekomen ben ik gaan bedenken welke elementen belangrijk zijn en extra moeten worden uitgelicht. De aanwezigheid en positie van de elementen zijn tot stand gekomen aan de hand van de eerder genoemde scenarios. Vervolgens heb ik schetsen gemaakt waarin stijlen naar voren komen die de website zou kunnen krijgen. Hierbij heb ik gelet op besturing (touch of geen touch) en het feit dat niet ieder telefoonscherm even groot is. Na de schetsfase en overleg met mijn collega’s ben ik begonnen aan een flowchart, de wireframes, het interactie ontwerp en een use case diagram. In de wireframes komt niet alleen naar voren hoe de content is ingedeeld en hoe het menu in elkaar steekt, maar ook hoe de website bestuurt wordt zowel met- als zonder touch. In het interactie ontwerp ligt de focus op hoe de website er uit ziet zonder daarbij (diep) in te gaan op het grafische ontwerp.

Swipe besturing

Het unieke aan de mobiele website van YoungGuns zit ‘m in de besturing. Het is namelijk mogelijk om door de website heen te swipen. Niet eerst het menu opzoeken en klikken, maar gewoon een simpele beweging naar links of rechts om op de volgende pagina uit te komen. Of je nou bovenaan of onderaan de pagina (below the fold) bent maakt niet meer uit. Toch is er ook nog de optie om het menu zichtbaar te maken en ook voor de mobiele telefoon gebruikers zonder touch blijft de besturing een unieke ervaring.

Het interactie ontwerp heb ik gemaakt voor mijn werkgever YoungGuns. Omdat de rechten van het ontwerp in handen van YoungGuns ligt en deze pagina op het moment van publiceren nog niet live stond toon ik slechts delen van het ontwerp en kan het zijn dat de huidige mobiele website afwijkt van de door mij getoonde interactie ontwerpen.

Werkgever: YoungGuns
Jaar: 2012

Projects, Assignments & Leisure

My work